PİLOT OLMAK… 

Özellikle havayolu sayısının ve buna bağlı olarak artan uçak sayısı ve pilot ihtiyacı, pilotluk mesleğini cazip bir hale getirdiyse de ayni zamanda halk arasında sanki çok kolay gerçekleştirilebilir bir meslek gibi de algılanmıştır.  Bunun en büyük sebeplerinden biri ülkemizde “iş garantili” vaatleri ile açılan ve çok kısa sürede yok olan ya da gerçekte böyle bir şey olmadığı ortaya çıkan pilot okullarıdır. İş vaadi veren dünyada her hangi bir üniversite olmadığı gibi, is garantili pilot Okulları’nda göz boyamaktan başka bir şey değildir. Her ne kadar bu okullar iş garantisi veriyoruz dese de, bunun okul sonunda sizin beceriniz ve karakteriniz ile ilgili o isi alıp alamayacağınız ile yalan olduğu ortaya çıkmaktadır. Bugün her parayı veren pilot adayının ciddi bir hava yolu tarafından 100 milyon dolarlık bir uçağa ve kendisine yüzlerce insanın hayatinin teslim edilmesinin gerçek olduğunu düşünmek bile korkutucu ve hayaldir.

Bugün havayolu ve uçan uçak sayısının arttığı doğrudur ve artmaya da devam edecek ve bunun içinde büyük bir pilot alımı gerekecektir. Ama işte aynı bu sebepten dolayı da alınacak ya da yetiştirilecek pilot adaylarının, artan uçak sayısı ile havada ve havalimanlarında artan hava trafiğine uyum sağlayabilecek tecrübede, İngilizce komünikasyona gerçekleştirme yeteneğine sahip olması ve bunun da ötesinde pilot olacak kişinin karakterinin çok iyi seçilmiş olması gerekmektedir.

Maalesef ki ülkemizde pilot öğrencilerinin iyi bir şekilde yetişmesini sağlayabilecek ve deneyimli bir pilot olarak yetiştirebilecek sayıda havalimanı, komünikasyon ortamı ve hava koşulları bulunmamaktadır.

1)- Her şeyden önce kendinize şu soruları sormanızı öneririz:

+ Ben kibirli birimiyim?

+ Kendime çok güvenir ve kuralları dinlemem.

+ Bana nasıl olsa olmaz

+ Nasıl olsa kıvırırım

+ Düşünmeme gerek yok ne yaptığımı biliyorum.

Eğer bu soruların cevapları sizin için EVET ise size tavsiyemiz,  Pilot olmaya hiç kalkışmayın. Eğer HAYIR ise o zaman kendinize Pilotlar için birinci sınıf sağlık sertifikası dediğimiz, sertifikayı almanızı tavsiye ederiz ki, pilot olmak için her hangi bir sağlık sorununuz olmadığınızı bu zor ve pahalı eğitime başlamadan önce kendiniz için belgeleyin.

  • Yurtdışı Üniversite Pilotaj – (Lise Mezunları İçin)
  • Entegre ATPL Pilotaj Kursu – (Lisans Mezunları İçin)

Türk Pilot Akademisi, her zaman size daha fazla ayrıntılı bilgiler vermek için hazırdır, bize telefon etmeniz yeterlidir.

 

 

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yukarı